söndag 27 februari 2011

KRÄFTPAJ

"Pajskal":
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör

Smält smöret i pajformen på 200 grader.
Vispa snabbt ihop ägg och grädde.
Grädda i ugnen tills ytan blivit torr
Ta ut formen och låt stå några minuter så den får "sjunka ner" lite

Fyllning:
1 burk kräftstjärtar eller räkor (häll bort lagen)
ca 200g KAVLI kräftost eller räkost
1 dl creme fr 34%
svartpeppar
Riven ost

Rör ihop kräftost och creme fr i en gryta - smält på svag värme
Blanda ner kräftorna och lite svartpeppar
(om man vill kan man tillsätta dill och lite pressad citron)
Bred röran över pajskalet och avsluta med riven ost
Grädda i ugnen tills osten fått färg - låt stå en stund innan den serveras.
Lika god kall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar