Gjorde gryta med Älgskav idag.
"Skava" den frysta köttbiten i tunna skivor som steks i smör.
Lägg över i en gryta och häll på vatten.
Krydda med Paprikapulver, Spiskummin, hackad färsk Vitlök, Vitpeppar och Salt. Om man vill kan man ta en tärning ekologisk Buljong.
Koka under lock i en timme.
Ta av locket och häll i Grädde eller Crème fr eller BÅDA!
Puttra UTAN lock.
Om man vill ha lite tjockare sås kan man blanda ner en halv burk Philadelpiaost.
Smaka av med ovanstående kryddor.
Jag åt min gryta med "sura lingon" och en liten kokt morot...men det hann aldrig komma med på bilden...
Nu ska jag ta fram en sked och sleva in det sista!!!
Tack! för dessa goa recept! Har varit ute i förrådet och hämtat 2 älgstekar. Till helgen blir de grytor :)HEJ från Färjestad
SvaraRadera