Många har frågat mig om det inte är dyrt att äta all den här goda maten...?!
Jag upplever att det går på ett ut - man behöver inte så många olika livsmedel när man lagar mat från grunden.
"Pås-såser", färdiga dressingar, halvfabrikat och andra onödigheter är ett minne blott!
Vissa saker vill jag ALLTID ha hemma - andra livsmedel kommer och går!
I mitt KYLSKÅP:
Ägg - Smör - Grädde - Creme fr - Majonnäs - Ost - Brieost - Philadelpiaost - Salami - Bacon - Avocado - Dijonsenap - Vitkål - Gul Lök - Röd Lök - Vitlök - Ingefära - Citron - Oliver - Morötter (!)
I min FRYS:
Älgkött - Broccoli - Blomkål - Ärtor(!) - Hallon - Blåbär - Dill - Persilja
I mitt SKAFFERI:
Zoegakaffe - Vaniljpulver - Linfrön - Sesamfrön - Mandelmjöl - Kokos - Fiberhusk - 86% Choklad - Valnötter - Olivolja - Rapsolja - Vinäger - Chiliflakes - Dragon - Havssalt - Svart & Vitpeppar
Dessa livsmedel skulle jag kunna leva på men det är roligt att köpa hem andra smaker ibland oxå men detta är som sagt var GRUNDEN i min MATLAGNING!
I mitt kylskåp:
SvaraRaderaÄgg, ost, vitlössmör, lax, grädde.
I min frys:
hamburgare, lax.
I mitt skafferi:
90% choklad, te, kokosfett, salt, svartpeppar.
Jag är lat när det gäller matlagning, vill inte hålla på med massa olika ingridienser och laga mat länge utan när jag gör mat blir det antingen att jag steker hamburgare eller värmer lax och har färdigkokta ägg till det.
Det där ser väldans likt ut som mitt eget förråd! FÖrutom älgköttet... (avis!)och chokladen (som jag inte äter). "pås" grejor är hopplöst blä, det som tyvärr slinker ned ibland är pås-soppor när det är bråttom. Funderar vad du har vaniljpulver till? Eller är det kanske som sån där marsansåspulver? Hittade en sån låda i mina skåp och mina killar fick baka hallongrottor med förtjusning. kram Milla
SvaraRaderaVaniljpulver: "ren" vanilj (inget socker tillsatt)
SvaraRaderaJag använder det för att smaksätta tex Pannacotta, Turkisk yoghurt mm