onsdag 8 februari 2012

LCHF: Ugnsgratinerad GÖS

Idag blev det resterna av gårdagens Gös - himmel vad gott det är!
I sommar måste sonen ut på Grässjön och fiska fler för nu är det slut i frysen...
 
Detta recept kan göras med annan fisk oxå!
-------------------------------------
Sätt ugnen på 200grader
 
Ta fram en kastrull och smula ner en tärning fiskbuljong
(har tyvärr inte hittat nåt märke som är ekologisk och utan glutamat...)
 
Häll på 1dl vatten + ½msk pressad citron - koka upp
 
Häll på 3-4 dl vispgrädde och ½ dl Creme fraiche och koka upp igen
Ta kastrullen från plattan och rör ner två äggulor

Lägg fiskfiléerna (jag hade nog ca 500g) i en smord form och strö över lite salt och peppar (om man vill kan man redan här stoppa in fisken i ugnen för att "förtillaga" den lite medan man gör såsen)

Fördela ca 2dl riven ost över fisken och häll på alla sås
 
Gratinera i ugnen till fiskeköttet är vitt - ca 20min?

Servera med tex gurkskivor eller blomkålsmos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar