I sommar måste sonen ut på Grässjön och fiska fler för nu är det slut i frysen...
Detta recept kan göras med annan fisk oxå!
-------------------------------------
Sätt ugnen på 200grader
Sätt ugnen på 200grader
Ta fram en kastrull och smula ner en tärning fiskbuljong
(har tyvärr inte hittat nåt märke som är ekologisk och utan glutamat...)
(har tyvärr inte hittat nåt märke som är ekologisk och utan glutamat...)
Häll på 1dl vatten + ½msk pressad citron - koka upp
Häll på 3-4 dl vispgrädde och ½ dl Creme fraiche och koka upp igen
Ta kastrullen från plattan och rör ner två äggulor
Lägg fiskfiléerna (jag hade nog ca 500g) i en smord form och strö över lite salt och peppar (om man vill kan man redan här stoppa in fisken i ugnen för att "förtillaga" den lite medan man gör såsen)
Ta kastrullen från plattan och rör ner två äggulor
Lägg fiskfiléerna (jag hade nog ca 500g) i en smord form och strö över lite salt och peppar (om man vill kan man redan här stoppa in fisken i ugnen för att "förtillaga" den lite medan man gör såsen)
Fördela ca 2dl riven ost över fisken och häll på alla sås
Gratinera i ugnen till fiskeköttet är vitt - ca 20min?
Servera med tex gurkskivor eller blomkålsmos
Servera med tex gurkskivor eller blomkålsmos
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar