söndag 12 februari 2012

LCHF: Bounty-bitar

Från Ulrika Davidssons lchb-bok 
Ska prova utan Sukrin nästa gång - blev alldeles för sött för min smak men annars jättegoda!!!

1 dl Sukrin
3 rejäla msk Kokosolja Extra Virgin
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk
200 g riven kokos
200 g 70% choklad

Smält kokosolja och sukrin i en kastrull.
Häll resten av ingredienserna förutom chokladen, och blanda.
Ställ i kylen minst en timme.

Ta ut kastrullen ur kylen, och forma
”Bounty-bitar”
(gärna lite mindre, de är väldigt mättande)
Skulle smeten vara lite lös är det bara att hälla i lite mer riven kokos.




Sätt bitarna i frysen minst en timme.
Innan du tar ut dom ur frysen, smälter du chokladen i vattenbad eller i mikron.
Doppa bitarna i chokladen och lägg på ett smörpapper

2 kommentarer:

  1. Jag blir nervös när jag läser om Sukrin i deciliterform... använder teskedsvis när jag använder det, och tycker att det blir jättesött. Är man avgiftad då? ;-) Bounty är/var annars en favorit. Själv gjorde jag Snickerskakor igår. Farligt goda! ;-)

    SvaraRadera
  2. Jag är ju allergisk mot jordnötter... :O( annars tror jag snickerskakorna är super!

    Jag blev oxå paff när det skulle vara en dl sukrin i men tänkte att jag gör efter receptet...eftersom det är både grädde och kokosmjölk i + att jag tycker att kokos är sött i sig så skippar jag det nästa gång!
    Även chokladkakan ovan hade nog inte behövt så mycket sött!
    /MALIN

    SvaraRadera