söndag 12 februari 2012

LCHF: Chokladkaka

Hittade detta på LCHFRECEPT.COM upplagt av Sarah Marklund - JÄTTEGOD!

 
Ingredienser:
2ägg
1dl sukrin
1,5dl mandelmjöl
3msk kakao
1tsk bakpulver
1msk fiberhusk
1dl grädde
50gr smält smör

Chokladfluff
80gr 70 % marabou premium mintchoklad
3dl grädde





 

Gör så här
Blanda ägg och sukrin, rör ner de torra varorna tillsammans med grädden och smöret.
Ner i en springform och in ugnen på 175g grader i 30 min.

Under tiden kakan gräddas så gör chokladfluffet då de behöver kallna ordentligt innan man brer den på kakan.Grovhacka chokladen och smält den över ett vattenbad.
Häll grädden i en kastrull och värm tills den blir varm, det är viktigt att grädden inte kokar.
Häll grädden över den smälta chokladen och rör tills allt har blandat sig ordentligt.
Ställ blandningen i kylskåpet tills den kallnat.
Vispa långsamt med elvisp tills du fått önskad konsistens.
Bred sedan fluffet på kakan. (jag spritsade ut mitt!)
Servera gärna med bär.



1 kommentar: