söndag 18 mars 2012

- Sköna Söndag -

 
Hemma igen efter en mycket trevlig kväll hos Pillan i Storfors!!!
Åtta glada tjejer som tjatade bort några timmar runt köksbordet - många skratt och god mat blev det!

Jag fixade förrätten som blev "lite av varje"
Här nedan kommer recepten som en del av tjejerna ville ha:

LAXMOUSSE
Receptet kan halveras om man vill!


400g kallrökt LAX
100g rumsvarmt SMÖR
1,5 dl CREME FRAICHE 34%
Några stänk WORCESTERSÅS
2msk hackad GRÄSLÖK
Mixa allt i matberedaren eller med mixerstav
Servera på ROMANSALLAD eller på en AVOCADO
(Extra fint om man spritsar ut det i rosor eller vågor)


------------------------------------------------------------

BACONINLINDADE DADLAR
Dela ett paket Bacon på mitten
Rulla in en Dadel i varje baconremsa
Lägg på ett ugnssäkert fat och stoppa in i ugnen i 175grader tills baconet fått fin färg.
Lika goda varma som kalla!!!
------------------------------------------------------------

WASABIRULLAR
Blanda ihop:


En burk Philadelpiaost Orginal
Hackad rödlök
Wasabi
(eller riven pepparrot) efter smak - det ska vara starkt!
Salami
, Skinka eller rökt Lax i tunna skivor - lägg en sträng av fyllning på varje skiva och rulla ihop!

------------------------------------------------------------

MARINERAD TJÄLKNUL
Lägg en Älgstek i ugnen i 100grader ugnsvärme(man kan ta nästan vilken bit som helst) och låt den komma upp i ca 70grader - då är den rosa inuti...

Låt svalna något och skär sen i tunna skivor.

Gör en marinad:
1dl rapsolja
1dl vatten
½ - 1dl soja
2 äggulor
2msk dijonsenap
4 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar
salt
Grillkrydda
(KRYDDHUSETS utan onödiga tillsatser!)

Marinaden ska vara STARK så snåla inte på kryddorna - mycket grillkrydda!
Lägg det skivade köttet i marinade i kylen i minst 12 timmar.

(OBS! 1 dl soja innehåller 23 gram kolhydrater men det är ju många skivor kött som ska marineras och man kan hälla av överflödig marinad vid servering så blir det inte så mycket per portion...)


3 kommentarer:

  1. Du är duktig du min dotter ♥♥♥

    SvaraRadera
  2. Tack Malin för härliga recept! Gillar marinaden för tjälknölen, lite ny för mig. Jag gjorde tjälknöl på lammstek (vi som inte får tag på älgkött får ta lite annat...) förra veckan men blev lite trist marinad KRAM!

    SvaraRadera