torsdag 16 augusti 2012

Nytt matförslag i förskolan...!!!

I Finnspång "händer det grejer"...eller???
 
..........................................................................................................................
ur Folbladet:
Johannas matförslag testas (Av Carolina Nilsson)
FINSPÅNG
Finspångsbon Johanna Karlsson saknade fetare matprodukter i förskolan.
Hon skrev ett medborgarförslag - och nu ska hennes förslag testas.
Det var förra våren som Johanna Karlsson skrev medborgarförslaget.
Det hon reagerade på var att det i förskolan och skolan i Finspång endast erbjöds lättprodukter, produkter som hon anser vara skadliga för barnens hälsa och inlärning.
"Vi kräver att våra barn får ett alternativ , exempelvis Bregott och standardmjölk.
Vi accepterar inte att våra barn tvingas välja lättprodukter" skrev hon bland annat.

Medborgarförslaget togs upp i kommunstyrelsen förra hösten och då valde politikerna att återremittera förslaget för att få mer information. I måndags togs förslaget upp igen och den här gången valde politikerna att gå vidare med det.
- Vi ska ge förvaltningen i uppdrag att testa produkterna i en förskola och en skola. Vi ska låta föräldrarna välja, säger vice utbildningsråd Herman Vinterhjärta (MP).

Det är ännu inte klart på vilka ställen förslaget ska testas. Tanken är att försöket ska utvärderas efter höstterminen och sedan ingå i den kost- och måltidspolicy som är på gång efter nyår.
..........................................................................................................................
De ska "testa produkterna" i en förskola och en skola...låter helt sjukt att man ska TESTA de produkter som är MEST NATURLIGA...men, men...

På min förskola har vi minsann "helmjölk" & Bregott på sen länge!!!
(Men tyvärr inte på skolan - de får mellanmjölk & Milda från centralköket...)
Vår "köksa" fixar ett stort salladsbord i barnens nivå varje dag med många sorter!
Men en önskan är att centralköket lade sitt krut på att laga mer mat från grunden med bra råvaror istället för en massa halvfabrikat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar