tisdag 25 september 2012

D3

Här kommer lite info om "mina" D-vitaminer som jag äter just nu:(hämtat från Bodystore)

Holistic D3-vitamin, 5000 IE, 90 kapslar
På svenska breddgrader har vi lite sol på vintern och får istället förlita oss på D-vitaminkällor i kost.
Eftersom UVB filtreras bort i atmosfären när solen står lågt, kan vi på våra breddgrader bara bilda D-vitamin effektivt under delar av året.
Istället får vi förlita oss på D-vitaminkällor i kosten.

Vitamin-D:
  • bidrar till normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor.
  • bidrar till normala kalciumnivåer i blodet.
  • bidrar till att bibehålla normal benstomme.
  • bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
  • bidrar till att bibehålla normala tänder.
  • bidrar till immunsystemets normala funktion.
  • har en roll i celldelningsprocessen.

D-vitaminrika livsmedel
Livsmedel som är rika på D.vitamin är bl.a:
  • Fet fisk
  • Äggula
  • Naturligt feta sommarproducerade mjölkprodukter
  • Vegetarisk kost är generellt fattigare på D-vitamin, men det finns D-vitamin i kantarell och trattkantarell (låt dem torka i solen så ökar mängden).
Den fysiologiskt mest effektiva formen av D-vitamin är D3 (kolekalciferol). D2 (ergokalciferol) är 2–10 gånger mindre effektiv.

D3-vitamin från Holistic innehåller D3 vitamin utvunnen ur fett från fårull.

Dosering: 1 kapsel varannan dag eller enligt läkares rekomendation. Tas i samband med måltid. Rekomenderad dos bör ej överskridas.

Förvaring: Torrt och utom räckhåll för barn.
Kosttillskott kan ej ersätta en varierad kost och är ej till för att bota sjukdomar.

Innehåll: Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), D3 (kolekalciferol). Kapseln är vegetabilisk och består av cellulosa från träd.
En kapsel innehåller 125 microgram (5000IE)

RDI: 2500%



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar