På min lott hamnade följande:
Marinerade morötter
Om man kan äta morötter utan att trigga sitt socker sug så rekommenderar jag detta tillbehör!
Skala, skiva och koka fyra morötter
i vatten tills de blir lagom mjuka - det ska fortfarande vara tuggmotstånd...
Häll av vattnet och låt ånga av.
Under tiden gör man en marinad av:
0,25 dl Äppelcidervinäger
0,75 dl Olivolja
Skala, skiva och koka fyra morötter
i vatten tills de blir lagom mjuka - det ska fortfarande vara tuggmotstånd...
Häll av vattnet och låt ånga av.
Under tiden gör man en marinad av:
0,25 dl Äppelcidervinäger
0,75 dl Olivolja
2 hackade Vitlöksklyftor
en knivsudd hackad färsk Ingefära
1 msk Persilja
en knivsudd hackad färsk Ingefära
1 msk Persilja
Svart peppar & Salt efter smak
Lägg i morötterna och låt det dra en stund.
Gott både ljummen och kall!
----------------------------------------
Hemgjord BEARNAISESÅS
½ dl VATTEN
½ dl VINÄGER
3-4 delade CHARLOTTENLÖK eller GUL LÖK
15 lätt krossade VITPEPPARKORN
1 msk DRAGON
Koka tills hälften av vätskan finns kvar - SILA!
Under tiden smälter man smöret i en egen kastrull - mängd smör: se nedan
Och sen...
Lägg äggulor i en tjockbottnad kastrull och ställ på SVAG värme - jag brukar ta ta 3 gulor till 200g smör, 4 gulor till 300g smör osv...
Häll över reduktionen och vispa fluffigt med elvispen.
Häll i en tunn stråle ner det lätt avsvalnade smöret medan du vispar med elvispen.
(Har aldrig varit med om att det skurit sig men om det händer så stoppa i en isbit en stund och rör om så ska det "gå ihop" igen!)
När såsen är klar brukar jag tillsätta lite mer DRAGON, lite PERSILJA och SALT
-------------------------------------
Vitlökssmör
- 100 gram smör
- 2-3 klyftor vitlök (pressa eller finhacka)
- 5 msk finhackad hackad persilja
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk worcestersås
- 1 krm vitpeppar
- 0,5 krm salt
Rör ihop rumsvarmt smör med resten av ingredienserna.
Forma en rulle på smörpapper och rulla ihop.
Förvara i frysen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar