Hur har jag missat denna sallad???
Kanske för att sallad för mig är att "man-tager-vad-man-haver" och gör olika från varje gång...?!
Detta var iallafall supergott!
Jag hade inga sardeller så jag tog några bitar matjessill istället
Glömde den rivna parmesanen på bilden och lade till röd lök - Älskar RÖD LÖK!
Bydde även romansalladen mot babyspenat...men nästa gång ska jag göra enligt receptet!
Här kommer det:
Till salladen (ca 4 p) behövs:
3-4 kycklingfiléer
2 pkt bacon
hyvlad parmesanost
romansallad
Bryn kycklingfiléerna runt om i panna.
Salta & peppra.
Låt dem sedan steka klart i ugnen, 200 C ca 20 min tills köttsaften är klar.
Låt svalna och skiva upp.
Klipp bacon i bitar och stek i panna.
Hyvla parmesanosten grovt.
Caesardressing:
1 mks pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 tsk vitvinsvinäger
3 sardeller, finhackade
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
ca 2 dl olja (med neutral smak)
Blanda allt utom osten och oljan.
Häll sedan ner oljan sakta och vispa kraftigt tills såsen tjocknar.
Rör ner osten och rör om.
Servera gärna tillbehören i små skålar och låt var och en blanda sin egen sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar