söndag 27 februari 2011

JENNYS: Kyckling i ugn

Min granne Jenny lagade denna underbara maträtt under hösten - blev snabbt en favorit och serverades 19 vuxna som varmrätt på nyår!

“Jennys Kyckling i Ugn”
1 kg Kycklingfilé
2 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
4 msk Smör
2-3 dl Svart Oliver (urkärnade)
2-3 dl Soltorkade Tomater
5 dl Ruccola
3 dl Parmesan
Dela varje filé i 4-6 bitar. Stek i smör i en stekpanna och krydda med salt & svartpeppar.
Lägg i en form och stek i ugnen 15 min i 175°
Fördela oliverna och hackade soltorkade tomater över kycklingen och sätt in i 5 min till.
Vispa ihop en dressing av:
7 msk Balsamvinäger
4 msk olivolja
4 pressade Vitlöksklyftor
Ta ut kycklingen ur ugnen och fördela över 2 dl riven parmesanost.
Lägg på Ruccolan, resten av parmesanosten och avsluta med att ringla över all dressing.
Servera med stekta grönsaker eller kokt Broccoli.
Bryt gärna av med en klick ren 34% Creme fr.
(På bilden UTAN ruccola)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar