onsdag 25 maj 2011

Fejkad mat och onödiga tillsatser

Läser på Moniques blogg(LIFEZONE) om: "Mat som är fejkad rött säljer bäst! Tragiskt!"
Blev plötsligt mycket inspirerad att göra eget pålägg - varför köpa skinka eller salami när hela frysen är full av kött?!
Livsmedelsindustrin och alla tillsataser är ett gissel i dagens samhälle.
Varför måste maten se ut på ett visst sätt och "hålla" så länge???
På förskolan där jag arbetar köper vi ibland färdig Risgrynsgröt.
När vi kollade ingredienserna i en av dem visade det sig att den innehöll 14(!) ingredienser...
När man kokar egen blir det på sin höjd 4...(Risgryn, mjölk, smör & salt)

Känner att även om jag var arg när jag skulle handla igår så har jag en stor förmån där jag bor att kunna jaga och köpa mitt älgkött "direkt från skogen", köpa en halv gris av bekanta, jaga orre & tjäder, fiska abborre & öring, plocka hinkvis med blåbär och lingon!
INGA TILLSATSER DÄR INTE!!!

Ska prova att grava saltrulle - återkommer om några dagar med resultatet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar