Efter att ha sett LANDET BRUNSÅS är jag mycket glad över privilegiet att ha boxen full av ÄLGKÖTT!
Jag behöver inte gå i affärernas köttdiskar och leta bra kött eller åka till specialaffärer för att köpa "kött från gräsbetande kor" utan jag köper mitt kött i slaktboden från de älgar mitt jakt lag fällt!
Snart startar årets jakt och jag hoppas få skottillfälle även i år - sköt min första älg förra året!!!
Även tjäder, orre, rådjur och vildsvin har maken bidragit med till Kungsjöbackens kök.
Edvin fångade sin första GÖS i grässjön denna sommar. Abborre, öring och gädda har han oxå dragit upp unde sommaren.
Jag erkänner att jag gillar Kycklingfilé som variation, men när man ser hur dessa djur föds upp och slaktas blir jag inte så sugen.
Hellre en älg eller tjäder som växt upp fritt och skjuts - sen tar vi reda på allt som går att äta i slaktboden eller hemma i köket.
Tjipp!
SvaraRaderaEfter att ha blivit tillsammans med en jägare förändrades livet på flera plan. Bla från att aldrig ha ätit älg till nu 5 dgr i veckan! Boxen full fortf. Letar överallt efter nya recept och har just nu en påse färs på upptining i kylskåpet. Skall bli pannbiffar med feta och soltorkad tomat. Har du något bra grytrecept? Hej från Färjestad