Reduktion:
½ dl VATTEN
½ dl VINÄGER
3-4 delade CHARLOTTENLÖK eller GUL LÖK
15 lätt krossade VITPEPPARKORN
1 msk DRAGON
Koka tills hälften av vätskan finns kvar - SILA!
Under tiden smälter man smöret i en egen kastrull - mängd smör: se nedan
Och sen...
Lägg äggulor i en tjockbottnad kastrull och ställ på SVAG värme - jag brukar ta ta 3 gulor till 200g smör, 4 gulor till 300g smör osv...
Häll över reduktionen och vispa fluffigt med elvispen.
Häll i en tunn stråle ner det lätt avsvalnade smöret medan du vispar med elvispen.
(Har aldrig varit med om att det skurit sig men om det händer så stoppa
i en isbit en stund och rör om så ska det "gå ihop" igen!)
När såsen är klar brukar jag tillsätta lite mer DRAGON, lite PERSILJA och SALT
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar