måndag 27 augusti 2012

LCHF: Jennys Kyckling i Ugn

Idag kommer älskade maken hem från Björnjakten i Norr och då ska jag laga lite extra god mat!
Denna var länge sedan jag gjorde:

Jennys Kyckling i Ugn
1 kg Kycklingfilé
2 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
4 msk Smör
2-3 dl Svart Oliver (urkärnade)
2-3 dl Soltorkade Tomater
5 dl Ruccola
3 dl Parmesan

Dela varje filé i 4-6 bitar. Stek i smör i en stekpanna och krydda med salt & svartpeppar.
Lägg i en form och stek i ugnen 15 min i 175°
Fördela oliverna och hackade soltorkade tomater över kycklingen och sätt in i 5 min till.

Vispa ihop en dressing av:
7 msk Balsamvinäger
4 msk olivolja
4 pressade Vitlöksklyftor

Ta ut kycklingen ur ugnen och fördela över 2 dl riven parmesanost.
Lägg på Ruccolan, resten av parmesanosten och avsluta med att ringla över all dressing.
Servera gärna med lite ugnsstekta grönsaker eller en vitkålsgratäng
Bryt av med en klick ren 34% Creme fr.

1 kommentar:

  1. Åh vad gott det verkar, måste testa:) går pluggandet bra? Kram Maria

    SvaraRadera