onsdag 5 september 2012

LCHF: Höstgryta av Älg

 

Ikväll lagar jag denna favorit ur "AIRAMS MAT"
------------------------------------
Ingredienser:
Älgkött (600g eller mer? Ta vad som får plats i grytan!)
2 starka korvar(chorizo el dyl.)
2 gula lökar
klyftorna från en hel vitlök
2 paprikor
2-3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2-3 dl rött vin
1 krm chilipeppar
1/2-1 tsk paprikapulver
1/2-1 tsk timjan
1/2-1 tsk kummin
1 tsk krossad svartpeppar
3-4 lagerblad
salt
vatten
smör
rörd turkisk yoghurt


En anrättning att laga medan man gör något helt annat.
Den sköter sig själv i tre timmar.
Välj den större mängden kryddor om riktigt hetta uppskattas.

Tillagas i stekgryta på spisen.

Gör så här:
Skala lök och vitlök.
Skär köttet i stora bitar utan att putsa dem innan.
Bryn i smöret.
Efterbryn vitlök och gul lök i klyftor samt korven och paprikan i större bitar.
Tillsätt tomat, vin och kryddorna.
Häll på vatten så att det precis täcker.
Låt sjuda i 2 1/2 timmar utan att röra.
Ta av locket och höj temperaturen så att den mesta av vätskan kokar in.
Vänd innehållet mycket försiktigt så att köttet inte faller sönder i trådar.

Servera med riktigt kall och slätrörd yoghurt till gröna ärtor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar