torsdag 25 oktober 2012

Filmer: Smör vs Margarin

Fortsätter att läsa i torsdagens VF om Smör vs Margarin.
I Torsby säger kostchefen att man lyssnat på en dietist som utgår från LMV och hon säger att "man kan använda Bregott om man inte äter så mycket smörgås...men äter man mycket bröd så rekommenderar man Lätt & Lagom så man inte får i sig så mycket fett"
Men L&L innehåller ju oxå fett???
Borde det inte vara bättre att bre på tjockare lager Bregott med bra fett och bli nöjd fortare så man inte behöver äta så många smörgåsar????? (Bröd är väl oxå dyrt med tanke på mitt inlägg igår...?!)

Hittade även en blogg jag missat tidigare i artikeln "Valen kan vi själva kan göra":
Den är inte aktiv längre men det finns massor av bra att läsa - fastnade för dessa två filmer:

1. Tillverkning av Margarin

 

"Lätt att bre, bra konsistens, bra färg...mmm...DELIKAT" säger damen i reklamfilmen
(Provkökschef på Unilever)
Antar att denna film kom till för att visa att margarin också kan göras hemma och är så NATURLIGT...men med tanke på flertalet ingredienser och att man ska kyla under tiden och tillsätter både lecitin för att få rätt konsistens och betakaroten för rätt färg så tycker jag redan där att det blir ett BIG NO!!!
Eller egentligen redan vid ingrediens nummer två: PALMOLJA (läs mer HÄR)

Nej tacka vet jag SMÖR!!!!

2. Tillverkning av smör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar