onsdag 24 oktober 2012

"Smörstopp på Hammarö"

Läser i dagens VF om vilket ramaskri det blev på en skola på Hammarö i Värmland när man tog bort Bregott från barnens lunch.

Kostdoktorns har skrivit en kommentar i högerspalten varför margarin är en sämre produkt än smör.

Ofta hänvisar kostchefen till Livsmedelsverkets rekommendationer när de serverar lättmargarin men denna kostchef säger att "Det är svindyrt med Bregott".
De var tvungen att spara i sin budget och ville ej ta bort de ekologiska produkterna och det regionala nötköttet som de är stolta över.

Aha! tänker jag...
Det kanske är så det ligger till oxå?
Många kostchefer kanske egentligen står bakom fullfeta produkter men maten måste kosta så lite som möjligt och då stöder man sig på LMV rekommendationer för att få "alibi" att servera en massa industriellt framställd mat???

På ett vis hoppas jag att det är orsaken...men då måste vi sätta ner båda fötterna och KRÄVA att barnens(och de äldres) mat MÅSTE få kosta mer!!!
Vi har barn på min förskola som äter nästan alla sina mål mat, fem av sju dagar i veckan hos oss - på sin höjd lite kvällsmat hemma...och då måste vi kunna erbjuda BRA råvaror lagade med omsorg!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar