söndag 10 februari 2013

My LCHF life ♥

Ja kära vänner som läser här...
Nu har det gått 3år och 8 månader sen jag lade om mina kostvanor.
Första året var jag superengagerad och testade nya recept, läste bloggar och skrev massor av egna inlägg - dels för att peppa mig själv, dela med mig av mina erfarenheter och att kunna ha mina tankar och recept samlade på "ett ställe".

Idag tänker jag inte längre på att "jag äter LCHF" - det är ju mitt sätt att äta och inget jag funderar så mycket över.
Det är inte längre "nåt nytt" för mig och det var ju ofta mina nya erfarenheter jag delade med mig av här på bloggen.
Hittar inte på så många nya recept och det blir mycket upprepningar och färre inlägg om mat men några fler om "livet"...funderade på att kanske lägga ner min blogg men jag har ju allt samlat här och har ingen lust att "dra ut allt på papper".

SÅ jag hoppas att ni som läser här STÅR ut med det "fattiga innehållet" men samtidigt vet att ni kan söka recept i menyn till vänster.

Just nu går den mesta tiden åt till mitt nya och mycket roliga arbete på den nyöppnade förskoleavdelningen, att ta hand om fyra valpar och att leva livet så bra som möjligt!

LCHF kommer alltid att vara min livsstil känns det som - kanske tillåter jag mig mer avsteg nu i form av nån cider eller nån godisbit ur barnens lördagsgodispåsar MEN det är LCHF som gäller till vardags - ALLTID!
Och jag känner att den där cidern och två gräddkola inte är hela världen - jag mår bra och blir inte triggad till "fel" ätande.
Om man däremot valt att lägga om till LCHF för att gå ner i vikt eller för att man är sockermissbrukar är detta ett BIG NO!

Min vikt håller sig mellan 69-70 just nu och jag är nöjd!
Vill bara komma igång med träningen så jag får lite muskler oxå!

Det enda svåra som jag ser just nu är att jag ibland äter "för lite".
Jag lyssnar ju på min kropp och äter när den behöver men då gäller det ju att äta BRA MAT.
I mitt fall kan det ibland bli lite för lite fett under dagen och då blir jag trött...

Kör fortfarande Periodisk fasta även om det inte är något jag strävar efter men min kropp är nöjd med att äta första målet vid 11.30(om jag jobbar) och sen middag på kvällen.

kram MALIN

2 kommentarer:

  1. Jag kan tipsa om en bok alla bör läsa: www.kunskapskällan.se

    SvaraRadera
  2. Hej Malin, tack för att du fortfarande låter din blogg vara kvar online. Jag har precis i dagarna lagt om till denna kost och levnadsform. Så för min del så känns det tacksamt att hitta hit denna sena timme och få se alla goda råd och tankar i ämnet LCHF. Jag ser fram emot att återkomma fler gånger och få hämta inspiration etc. ifrån detta "smörgåsbord" av erfarenhet. :)

    Med vänlig hälsning!

    SvaraRadera