fredag 2 november 2012

LCHF: Choklad terrin

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVzZsKCGC7-E-YlTxKWkeRTBfx1Mq9Ky4UKrILM4D937dRQDqyPQQVBYAKh9vFQ2Zq2p2O_bjUpboZSQKmadBK1K9sXOM3AdBFX2NQgvgmW6UsE6ykjM2XBMHt4AOQuv2RimZ-RizeCAs/s1600/bild-756369.JPGEn mäktig chokladupplevelse till kaffet!

250g mörk Choklad
3dl Grädde
25g Smör

Klä en långsmal brödform med plastfolie.
Hacka chokladen.
Koka upp vispgrädden tillsammans med smöret.
Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen - rör tills den smält
Häll smeten i formen och kyl minst fem timmar.
Ta fram och skär i skivor - mycket mäktig - servera med vispad grädde och tex hallon

TIPS: jag brukar ta 200g 86% choklad och 50g 70% med smak tex Lime eller Hallon

1 kommentar:

  1. Mumsfillibabba! Den ska jag göra imorgon och bjuda släkten på.

    SvaraRadera